Feestlunch PIVA
Naar jaarlijkse gewoonte was het begin december weer tijd voor een gezellige en vooral lekkere feestlunch. De place to be was dit jaar zaal Taillevent van het Provinciaal Instituut van de Voedselbedrijven Antwerpen (PIVA). We werden in de watten gelegd door de leerlingen van het 5de jaar van de richting hotel.
Zij verwenden ons met volgend menu:
- Aperitief met culinaire starter
- Gerookte Zalm – toast – mascarpone – citroen – komkommer – sushi azijn – radijs
- Butternut – room – croutons – pompoenpitten
- Varkenshaasje – jonge wortel – witloof – knolseldercrème – groene peper
- Chocolade – vanille – crumble
- Koffie met zoetigheden
Tijdens het aperitief werd het vorige bestuur van Coka, Hilde Paeschuyzen, Hilde Van Bortel en Venia Verstraeten, met recht en reden in de bloemetjes gezet. Zij zorgden de voorbije jaren met hun inzet voor de groei en bloei van COKA. Ook Ingrid Andriessens, die als penningmeester het vorige maar ook het huidige bestuur deskundig bijstond en staat werd in de felicitaties betrokken.
Voorafgaand aan deze lunch kregen we een rondleiding door de verschillende afdelingen van de school. Wat bij iedereen vooral opviel was de gedrevenheid van de leerkrachten, de motivatie en vriendelijkheid van de leerlingen en vooral hun terechte fierheid over de school en de PIVA-gemeenschap.
PIVA Antwerpen: Een rijke geschiedenis en een smaakvolle toekomst
Het Provinciaal Instituut voor Voedingsbedrijven Antwerpen, kortweg PIVA, is al decennialang een gevestigde waarde in het Vlaamse onderwijslandschap. Gelegen aan de Desguinlei in Antwerpen, groeide PIVA uit van een bescheiden vakschool tot een toonaangevend instituut voor voedings- en horecaopleidingen.
PIVA werd opgericht met het doel om jongeren en volwassenen op te leiden in ambachten die essentieel zijn voor de voedingssector. In de beginjaren lag de focus vooral op praktische vaardigheden in bakkerij en slagerij. Doorheen de jaren breidde het aanbod uit en evolueerde de school mee met de noden van de arbeidsmarkt en de culinaire trends.
Vandaag staat PIVA bekend als een referentie in hotel, toerisme, bakkerij en slagerij. Het instituut combineert traditie met innovatie, en biedt opleidingen aan die zowel ambachtelijk als professioneel zijn ingebed in de hedendaagse horecawereld.
PIVA biedt een breed scala aan opleidingen aan, zowel voor jongeren in het secundair onderwijs als, via CVO Vitant, voor volwassenen die zich willen herscholen of bijscholen.
De kernopleidingen zijn:
-
Bakkerij: van brood tot patisserie, studenten leren de kneepjes van het vak in moderne ateliers.
-
Slagerij: ambachtelijk vleesbewerken, charcuterie en kennis van hygiëne staan centraal.
-
Hotel en horeca: opleidingen tot kok, kelner, hotelmedewerker en gastheer/gastvrouw.
-
Toerisme: gericht op hospitality, reisbegeleiding en toeristische dienstverlening.
Daarnaast beschikt PIVA over een eigen restaurant, Hof van Leysen, en de Bistro Vermeersch, waar studenten praktijkervaring opdoen en gasten gastronomisch kunnen genieten van hun creaties. Voor groepen kan er in banketzaal Taillevent eveneens een lunch voorzien worden.
Meer info over de geschiedenis en de opleidingen van PIVA vind je hier:
Reactie plaatsen
Reacties