Feestlunch PIVA
PIVA Antwerpen: Een rijke geschiedenis en een smaakvolle toekomst
Het Provinciaal Instituut voor Voedingsbedrijven Antwerpen, kortweg PIVA, is al decennialang een gevestigde waarde in het Vlaamse onderwijslandschap. Gelegen aan de Desguinlei in Antwerpen, groeide PIVA uit van een bescheiden vakschool tot een toonaangevend instituut voor voedings- en horecaopleidingen.
PIVA werd opgericht met het doel om jongeren en volwassenen op te leiden in ambachten die essentieel zijn voor de voedingssector. In de beginjaren lag de focus vooral op praktische vaardigheden in bakkerij en slagerij. Doorheen de jaren breidde het aanbod uit en evolueerde de school mee met de noden van de arbeidsmarkt en de culinaire trends.
Vandaag staat PIVA bekend als een referentie in hotel, toerisme, bakkerij en slagerij. Het instituut combineert traditie met innovatie, en biedt opleidingen aan die zowel ambachtelijk als professioneel zijn ingebed in de hedendaagse horecawereld.
PIVA biedt een breed scala aan opleidingen aan, zowel voor jongeren in het secundair onderwijs als, via CVO Vitant, voor volwassenen die zich willen herscholen of bijscholen.
Enkele kernopleidingen zijn:
-
Bakkerij: van brood tot patisserie, studenten leren de kneepjes van het vak in moderne ateliers.
-
Slagerij: ambachtelijk vleesbewerken, charcuterie en kennis van hygiëne staan centraal.
-
Hotel en horeca: opleidingen tot kok, kelner, hotelmedewerker en gastheer/gastvrouw.
-
Toerisme: gericht op hospitality, reisbegeleiding en toeristische dienstverlening.
Daarnaast beschikt PIVA over een eigen restaurant, Hof van Leysen, en de Bistro Vermeersch, waar studenten praktijkervaring opdoen en gasten gastronomisch kunnen genieten van hun creaties. Voor groepen kan er in banketzaal Taillevent eveneens een lunch voorzien worden. Op 5 december gaan de sterrenchefs van de toekomst voor ons een 5-gangenmenu bereiden en de bediening gebeurt door de leerlingen van de opleiding horeca (keuken en zaal).
We worden verwend met volgend menu:
- Aperitief met culinaire starter
- Gerookte Zalm – toast – mascarpone – citroen – komkommer – sushi azijn – radijs
- Butternut – room – croutons – pompoenpitten
- Varkenshaasje – jonge wortel – witloof – knolseldercrème – groene peper
- Chocolade – vanille – crumble
- Koffie met zoetigheden
Een vegetarische optie is mogelijk.
Er worden bijpassende wijnen geschonken maar je kan ook kiezen voor een alcoholvrij alternatief.
Meer info over de geschiedenis en de opleidingen van PIVA vind je hier:
Maak jouw eigen website met JouwWeb